Energie-management voor gevoeligen

Wanneer je (hoog) gevoelig bent, of leeft vanuit het gevoel (en daarmee het hart), komen gebeurtenissen meestal op een dieper niveau bij je binnen. In een drukke maatschappij zoals wij die in Nederland of België kennen, kan dat betekenen, dat er meer indrukken bij je binnen komen dan dat er door het systeem op dat moment verwerkt kunnen worden. De onverwerkte indrukken blijven dan als het ware hangen in je gevoel, in je energiesysteem, je lichaam en je aura. Je systeem raakt verstopt. Het is als een kerstboom waarin steeds meer ballen en versiersels worden gehangen tot je de boom zelf niet meer  kunt zien. De boom lijkt verdwenen en bezwijkt ook nog eens onder het gewicht er van.

En zo gaat dat dus ook met jou: je voelt je zwaar, down of misschien zelfs depressief. Je kunt door alle indrukken die er  inmiddels hangen je eigen kern niet meer bereiken of herkennen. Je raakt uit contact met jezelf en weet dus niet meer wat wel of niet geschikt voor je is. Gewone dingen kosten je steeds meer energie want je draagt (zonder het te weten) elke dag nog die lading van de onverwerkte indrukken met je mee. En je raakt dus ook nog eens (over)vermoeid….

Wanneer je leeft vanuit het hart is het dus belangrijk om regelmatig even te ontladen. Met name op drukke dagen. Dagen waarin je veel mensen hebt gezien bijvoorbeeld, veel contacten hebt gehad. Of wanneer je iets intens hebt meegemaakt, zoals bijvoorbeeld een ruzie of een promotie op het werk. Hoe gevoeliger je systeem, hoe meer het (onbewust) opneemt van de omgeving – en dus hoe meer baat je zult hebben bij het regelmatig ontladen er van.

En hoe doe je dat dan, dat ontladen? Dit zal voor iedereen anders zijn. Ontladen betekent in deze context: de indrukken van de dag even rustig verwerken. Een moment, waarop je even geen nieuwe indrukken op hoeft te doen en de onverwerkte indrukken van je af  kunt laten glijden. Mijn favoriete manier is om gewoon even 10 of 15 minuten te gaan zitten in een stille kamer en mijn aandacht op de grond te richten (of naar de muur).  En gewoon te zijn. Niets meer, niets minder. Soms droom je weg, soms niet. En wanneer dat gebeurt, leid je je aandacht weer liefdevol terug naar de vloer, de muur of daar waar je blik wilt zijn. Je zult merken, dat je langzaam ontspant. Door even bewust te ervaren wat er in je lichaam, je gevoel en je gedachten aanwezig is en gebeurt, ontlaad je je systeem. De indrukken worden verwerkt. Eerder kon dat namelijk niet, toen was je aandacht nodig voor andere dingen, het volgende moment…. En bleef de indruk dus hangen zonder bewust ervaren te zijn geweest.

Gewoon aanwezig zijn en alles op dat moment voelen en ervaren wat er is, is voldoende. De gebeurtenis zelf hoeft meestal niet te worden herinnerd. Zolang het gevoel, je lichaam het maar ontladen kan. Dan is er rust. En ruimte. Om de prachtige schoonheid die jij van nature bent weer te kunnen ervaren. Verlicht. En helder. In contact met jouw eigen kern.

 

© 2015 Bianca Willemse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *